Автор Тема: ПИСАНИЕ ЗА ЛЮБОВТА  (Прочетена 82 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен a

  • Шравак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
ПИСАНИЕ ЗА ЛЮБОВТА
« -: 10 декември 2019 21:05:22, вторник »
ПИСАНИЕ ЗА ЛЮБОВТА

Търсих любовта в много животи. Проливах горчиви сълзи на раздяла и на разкаяние да науча какво е Любовта. Жертвах всичко, цялата привързаност и заблуда, за да науча накрая, че аз съм влюбен в ЛЮБОВТА – в Бога само. Тогава пих Любов от всички истинни сърца. Видях, че Той е Единственият Космичен Любящ, Единственото Благоухание, което насища всичките най-различни цветове на любовта в градината на живота.

Много души се питат тъжно и базпомощно защо Любовта бяга от едно сърце към друго; пробудените души откриват, че сърцето не е непостоянно, обичайки различни хора, но то обича единствения Бог-Любов, койо съществува във всички сърца.

Господ винаги ви нашепва тихичко:

Аз съм Любов. Но, за да изпитам отдаването и дара на Любовта Аз разделих Себе си на три: любов, любящ, любим. Моята Любов е красива, чиста, вечно радостна и Аз я вкусвах по най-различен начин, в най-различни форми.

Като баща, Аз пия благоговейна любов от извора на моите детски сърца. Аз пия нектара на безусловна любов от душата-чаша на мъничкото бебе.
Като дете, Аз поглъщам закрилящата любов на бащиния справедлив разум.
Като малко дете, Аз пия безпричинната любов от Свещения Граал на майчиното привличане.
Като господар, Аз пия съчувствена любов от манерката на грижовните слуги.
Като слуга, Аз отпивам почтителна любов от бокала на господарската признателност.
Като гуру-наставник, Аз се радвам на най-чистата любов от потира на ученическата всеотдайна преданост.
Като приятел, Аз пия от самоискрящите фонтани на спонтанната любов.
Като божествен приятел, Аз поглъщам кристалните води на космичната любов от източника на богославящите сърца.

Аз съм влюбен в Любовта само, но Аз допускам  за себе си да бъда заблуден, когато, като баща или майка Аз мисля и чувствам само за детето; когато като любящ Аз се грижа само за любимия; когато като слуга Аз живея само за господаря. Но понеже Аз обичам Любовта само, Аз накрая отхвърлям тази заблуда на Моите безчислени човешки Аз. Поради тази причина Аз пренасям бащата в астралната страна, когато той забрави, че това е моята Любов, а не неговата, която закриля детето. Аз вдигам детето от майчината гръд, че тя да би могла да научи – това е Моята Любов, която обожава детето чрез майката. Аз тайно отвличам любимата от любящия, който си въобразява, че тя е тази, която той обича, а не по право Моята Любов, откликваща в нея.

И така, Моята Любов играе на криеница във всички човешки сърца, така че всеки да би могъл да се научи да разбира и боготвори не преходните човешки съдове на Моята Любов, а самата Моя Любов, танцуваща от едно сърце към друго.

Човешките същества настойчиво се умоляват едно друго: “Обичай само мен”, после Аз правя студени устните им и ги затварям завинаги, за да не изговарят тази неистина повече. Защото те всички са Мои деца, Аз искам те да се научат да казват основната истина: “Обичай Единствената Любов във всички нас”. Да кажем на някого: “Аз те обичам” е лъжа, докато не постигнем истината: “Бог като любов в мен е влюбен в Своята любов в теб.”

Луната се смее на милиони добронамерени влюбени, които несъзнателно лъжат техните любими: “Аз те обичам завинаги”. Техните черепи се разпръсват върху брулените от вятъра на времето пясъци на вечността. Те не могат да използват дъха си, за да кажат: “Аз те обичам”. Те не могат нито да си спомнят, нито да спазят тяхното обещание да се обичат завинаги.

Без да кажа и дума, Аз съм ви обичал винаги. Само Аз мога наистина да кажа: “Аз те обичам”, защото ви обичах преди вие да се родите. Моята Любов ви дава живот и ви подкрепя дори и в този момент; само Аз мога да ви обичам след като вратите на смъртта се затворят зад вас там, където дори най-силно любящия човек не може да ви стигне.

Аз съм Любовта, която свири върху струните на чувствата и инстинктите, и човешките кукли танцуват, играейки драмата на Любовта върху сцената на живота. Моята Любов е красива и безгранично радваща, когато вие обичате само нея, но житейската линия на вашия мир се прекъсва, когато вие бъдете заплетени в човешки чувства и привързаности.

Осъзнайте, деца мои, Моята Любов е тази, за която копнеете!

Онези, които Ме обичат само като една личност или които несъвършено Ме обичат в една личност, те не знаят какво е Любовта. Само тези могат да познаят Любовта, които ме обичат мъдро, невинно, цялостно, всеотдайно – тези, които Ме обичат съвършено и еднакво във всичко и тези, които Ме обичат съвършено и еднакво като всичко.

Парамаханса Йогананда