Автор Тема: Доказателства за липсата на бог  (Прочетена 124 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Брахман

 • Вивекин
 • *****
 • Публикации: 705
 • Пол: Мъж
  • Профил
Доказателства за липсата на бог
« -: 16 декември 2019 07:37:11, понеделник »
Цитат на: Seeker

Цитат
Ошо си е 100% фанатик, защото твърди, че няма БОГ, а не може да го докаже.

Смешниците фанатици, които сляпо вярват в бог и в думите на разни светии и пророци, винаги са давали „доказателства” за съществуването на Бог. И разбира се, нито веднъж не е дадено нито едно истинско доказателство. Но те си вярват на техните „факти”.

Тези слепи фанатици също така винаги са искали доказателства за това, че той не съществува. И винаги са мерили с възможно най-строгата логика всяко едно подобно доказателство, докато се убедят, че грешат. Когато доказателствата са безспорни, тогава те не се отказват от идеята за бог, а се отказват от тяхната представа за бога. Те променят своят бог, така че той да се вмести в разобличенията които са били дадени.

Нищо друго не доказва по добре липсата на бог като изучаването на историята на религиите. Ако погледнем в миналото, ще видим как в началото боговете са живеели по разни недостъпни места. Слагали са ги по върховете на високите планини или в морето. Олимп, Кайлаш, океана и т.н. Впоследствие, когато се оказва, че там ги няма, боговете се преместват на небето, някъде над облаците. Там е нямало как да отиде по онова време да се провери нали? След време боговете и от там се изместват и отиват в разни други измерения, тясно им се вижда във вселената  :)

Земята първоначално е била център на вселената. Изведнъж през последните стотина години се оказва че земята не е център на вселената, не е плоска, слънцето не се върти около нея и т.н. Все големи разочарования за светците. Как така бог не им е казал тази проста истина и е трябвало да минат хиляди години, за да я разберат не някои светии, а „обикновени” учени? Ако имаше бог, той би трябвало да им каже на тези светии истината, а не да ги оставя в заблуждение и да се излагат пред хората  :)

Бог винаги е бил едно творение на човек. Докъдето му е стигало въображението на някой „светия”, дотам е сътворявал бог. Бог е бил всесилен, правдив, пълен с любов към хората, и т.н. и т.н. Той е съвършен, безгрешен, всезнаещ, всемогъщ и т.н. Но в същото време тези негови качества влизат в противоречие с неговото творение - вселената. Светът не е съвършен, пълен е със страдания, човек е доста посредствено създание. Бог никога не се е погрижил да каже на светиите си някое велико откритие. Оставил е тази работа на науката, която го отрича. Онова, което господ казва на светиите, е само как да дърпат за носовете наивните идиоти, как да им вземат парите, как да ги правят послушни роби, как да ги правят като свине в кочината и да се радват и да са доволни от една кофа помия всеки ден.

Бог винаги е бил спирачка на науката, на здравия разум. Дори и в днешно време е забранено да се качват хората на Кайлаш, връх в Хималаите, на който се вярва, че живее самият Шива. Ако някой се качи там, заплашва го дори и смърт! Това ако не е диващина, тогава кое? Все още живеем в средновековието, поне на някои места по земята.

Всичко това, ако не са доказателства за липсата на какъвто и да е бог, тогава какво? Какво друго доказателство трябва да се даде? Всяко доказателство досега само е премествало бог от едно место на друго. Бог е трябвало да се премести от планините в морето, от там в облаците и от там кой знае къде  :)

В днешно време фанатиците и заблудените сектанти като Търсача казват: ДОКАЖИ, ЧЕ НЯМА БОГ!

Хммм…. Как? Как да докажем подобно нещо? Първо за да се докаже, че нещо го няма, трябва да му дадем определение, трябва да кажем къде е това нещо, трябва да кажем какво е това нещо, трябва да се поставят някакви рамки около него. И след това да се докаже дали го има или го няма. Но как може да се докаже че нещо го няма, ако за него няма АБСОЛЮТНО НИКАКВО ОПРЕДЕЛЕНИЕ, НИКАКВА ДЕФИНЦИЯ, НИКАКВО КАЧЕСТВО, АБСОЛЮТНО НИЩО!!

Как може да се докаже липсата на съществуването на нещо което никой не знае дори какво представлява?

ПП Тази тема може да бъде продължена по много начини, ще допълваме от време на време с нови доводи  и нови доказателства за липсата на бог

Неактивен Imago

 • Домакин
 • Вивекин
 • *****
 • Публикации: 1055
 • Пол: Мъж
  • Профил
Re: Доказателства за липсата на бог
« Отговор #1 -: 16 декември 2019 07:37:48, понеделник »
Ето едно просто доказателство за липсата на бог:

Ако имаше Бог, и Бог е любов, то всички щяха да бъдат щастливи, защото любовта прави хората щастливи. И тъй като повечето хора са нещастни, то Бог няма.
Книги на Евразия
eurasia кльомба abv.bg
0888 07 56 14